Читај ми!

Окончана амишка афера у Охају

Седам чланова амишке заједнице Бергхолц ухапшено је у акцији полиције и Еф-Би-Аја у америчкој држави Охајо. Они се сумњиче да су извели неколико напада на друге припаднике амишких заједница, којима су шишали косу и секли браду.

У рацији рано јутрос у америчкој држави Охајо агенти Еф-Би-Аја и полиције ухапсили су седам Амиша, из заједнице Бергхолц, учесника напада на друге припаднике заједнице, приликом којих су им шишали косу и секли браде.

Шериф округа Џеферсон Фред Абдала рекао је да је полиција ухапсила седам људи без инцидената, који су пребачени у Јангстоун где би требало да се појаве пред окружним судијом.

"Ухапсили смо бискупа Сема Мулета, његова два сина и још четири особе јутрос. Они ће бити оптужени за кршење неколико федералних, али и закона државе Охајо", навео је Абдала.

Шериф је истакао да нема сумње да су инциденти шишања и бријања највише повезани са Сем Малетом, који је постао киван и љут на друге бискупе у Охају због њиховог начина вођења цркве.

Сукоб са другим бискупима је у неком тренутку ескалирао и тада је Сем Малет, заједно са неколицином припадника своје цркве, кренуо у криминални "пир" бријања и шишања.

Чин сечења косе и браде веома је увредљив за Амише, који верују да Библија наређује женама и мушкарцима да, након венчања, престану да се шишају и брију. 

Према његовим речима, хапшења су резултат истраге коју је спровело неколико служби и федералних агенција. Абдала је даље објаснио да се Еф-Би-Ај умешао због страха од потенцијално нових случајева скраћивања коса и брада који су могли да се десе.

Један од примера сечења косе и браде и један од главних сведока у случају против ове амишке "банде" је старији члан заједнице под именом Шрок, којег је његов син, уз помоћ своје деце, оборио на под и обријао и ошишао.

У почетку старац није хтео да да изјаву нити подигне оптужницу против свог сина, правдајући се да је уплашен.

Страх и неповерење Амиша према другим људима изван њихове заједнице један је од главних разлога зашто је толико дуго било потребно да се подигне оптужница и налог за хапшење.

"Надајмо се да ћемо сад имати мира", закључио је Абдала.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 25. мај 2024.
28° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије