Читај ми!

Норијега ће бити изручен Панами

Француски суд донео је коначну одлуку да бивши диктатор Мануел Норијега буде изручен Панами, где ће му се судити за низ тешких кривичних дела.

Француски Апелациони суд донео је коначну одлуку да бивши диктатор Панаме Мануел Норијега буде изручен својој матичној држави, где ће служити казну од 20 година затвора због кршења људских права, преноси Танјуг.

Суд је одобрио изручење Норијеге раније ове године, али је коначна одлука одложена због законске процедуре. Његов адвокат Оливије Мецнер рекао је да власти Панаме сада треба да пошаљу војни авион или полицијске званичнике да спроведу изручење.

Мануел Норијега (77) провео је последње две деценије иза решетака на Флориди и у Француској, подсетиле су агенције. Панама је тражила његово изручење како би у тој земљи служио казне на које је осуђен у одсуству по оптужбама за убиства, корупцију и проневере.

Премијер Француске Франсоа Фијон требало би да потпише захтев за изручење, највероватније за неколико дана.

Норијега је био фактички владар Панаме од 1983. до краја 1989. године, када је ту земљу на кратко окупирала америчка војска. Норијега је тада ухапшен и завршио је у САД где су му судили за трговину наркотицима, рекетирање и прање новца.

У америчком притвору и затворима провео је скоро 20 година, прошле године је изручен Француској због оптужби да је прао новац од кријумчарења наркотика и тада је Панама затражила његово изручење.

У француском затвору Ла Сонтен у Паризу Норијега чека изручење у Панамау, а у истом затвору казну издржава и познати терориста Иљич Рамирез Санчез, познатији као Карлос Шакал.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 25. мај 2024.
21° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије