Читај ми!

Казна за плагијат доктората

Бивши министра одбране Немачке Карл-Теодор цу Гутенберг, због плагијата доктората, мораће да плати 20.000 евра Удружењу за помоћ деци оболелој од рака. Тужилаштво обуставило истрагу.

Истрага против бившег немачког министра одбране Карла-Теодора цу Гутенберга, због плагијата доктората, је обустављена. Бивши министар ће, према одлуци Државног тужилаштва баварског града Хофа, морати да плати 20.000 евра на рачун немачког удружења за помоћ деци оболелој од рака.

У коментарима о окончању афере која је потресала Немачку, и показала да млади барон није био једини политичар који је до свог доктората дошао плагијатом, немачки медији поставили су питање повратка цу Гутенберга у политику.

Цу Гутемберг је пре пар дана имао свој први јавни наступ, од како се због афере ''плагијат-докторат'' повукао из политике и одселио у Америку. Он је, пре два дана, у Канади упозорио да Европској унији фале политичке вође и да она иде из кризе у кризу.

"Не постоји визија будућности ЕУ, ми посрћемо преко једне у другу кризу. ЕУ фале политичке вође и недостају и емоције и осећаји, када се говори о Европи", рекао је цу Гутенберг на једном форуму о безбедности, одржаном у Канади, где је говорио у име вашингтонског Центра за стратешке и међнародне студије.

Цу Гутенберг који је, после пуно буке и бруке због преписаног доктората, морао да се повуче са свих политичких функција, ангажован је као "изузетни државник" на челу једног новог, трансантланског форума са циљем унапређења и јачања европско-америчких односа.

Најмлађи и некада најпопуларнији и најперспективнији политичар у влади, за кога се веровало да је "кадар" да уместо канцелара Ангеле Меркел крене у ''канцеларку битку'', одселио се летос у Америку са породицом.

Немачка штампа пише о привременом одласку и поставља питање о Цу Гутенберговом поновном повратку на немачку политичку сцену. У поједним спекулацијама се каже да је 39-годишњи цу Гутенберг довољно млад за нови повратак и да се то не би догодило први пут у немачкој политичкој историји.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 19. мај 2024.
20° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара