Читај ми!

Звиждуци Путину

Први пут звиждуци Владимиру Путину. Премијеру Русије звиждао део публике на ултимат фајт мечу у Москви, када је желео да поздрави победника Фјодора Јемељjаненкa.

Противници политике руског премијера Владимира Путина са великим задовољством су данас поздравили вест да је он извиждан на ултимат фајт мечу, оценивши да такви ретки изливи незадовољства у јавности значе да је наступио "крај једне ере".

Путин је у недељу увече, у дворани Олимпијског комплекса, присуствовао ултимат фајт мечу између Фјодора Јемељjаненкa и Американца Џефа Монсона и кад је ушао у ринг како би Русу честитао на победи, публика га је звиждуцима и буком спречила да одржи говор.

Путинов говор надјачан је звиждуцима једног дела гледалаца, којих је у арени било око 22.000, а једино су његове речи да је Јерјељаненко "прави руски херој" биле пропраћене аплаузом.

Меч је преносила руска државна телевизија, а светске агенције подсећају да такав јавни протест без преседана упућен Путину долази само месец дана пред одржавање парламентарних избора.

Гледаоци су снимак поставили на Јутјуб и током данашњег дана погледало га је више од 500.000 људи.

Један од критичара актуелне власти, Алексеј Навални, написао је на свом блогу да је публика у дворани показала да је дошао "крај једне ере". "Људима је већ мука од Путина", написао је Навални.

На сајту руске Газете подсећа се да је ово први пут у Путиновој политичкој каријери да буде извиждан у јавности.

Директор дворане Михаил Москалов изјавио је, међутим, да је публика, у ствари, извиждала америчког боксера у тренутку док су га износили са ринга.

Исто тако је и Кристина Потупчик, портпарол Омладинске групе "Наши", која подржава политику Кремља, написала на свом блогу да је била у дворани и да није истина да је Путин извиждан, већ да је био "поздрављен на начин који је уобичајен за боксерске мечеве".

Број коментара 39

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 27. мај 2024.
19° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије