Читај ми!

Шверц дроге кроз тунел

Откривен велики тунел за шверц дроге између Мексика и САД. Повезивао два магацина, са две стране границе. Заплењено 17 тона марихуане.

Испод границе са Мексиком откривен је тајни тунел дугачак 400 метара, за који америчке власти тврде да је један од најзначајнијих за шверц дроге у САД. Полиција је код тунела нашла 17 тона марихуане.

Тунел, висок 1,2 и широк 0,9 метара повезује магацине на две стране границе: у Сан Дијегу и Тихуани. Имао је осветљење и вентилацију, као и дрвене подупираче, а како јутрос јавља Асошијетед прес, откривен је у уторак током полицијске акције са обе стране границе.

У једном камиону, унутар магацина са америчке стране нађено је девет тона марихуане, рекли су званичници САД за борбу против шверца дроге. Мексичке власти су саопштиле да су са своје стране откриле још осам тона марихуане.

Последњих година откривено је више од 70 тајних тунела за шверцовање између САД и Мексика, али судећи по количини заплењене дроге, најновији спада у најзначајније.

Америчке власти су данас такође саопштиле да су агенти Федералног истражног бироа (ФБИ) ухапсили 13 људи у склопу истраге илегалног трансфера новца између Чикага и злогласног мексичког наркокартела Зета.

Хапшење је обављено у уторак у координираним, истовременим акцијама у Чикагу и граду Ларедо у Тексасу.

Новац је зарађен продајом дроге, а заплењена суме од прошле године до сада достиже 12,4 милиона долара.

Само у јучерашњој акцији заплењено је 480.000 долара. 

У рацијама на територији Чикага прошле године је заплењено 250 килограма кокаина.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 06. мај 2024.
22° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара