Читај ми!

Демонстранти упали у парламент у Кувајту

Неколико стотина људи протестовало је вечерас испред зграде парламента у престоници Кувајта, захтевајући оставку премијера шеика Насера ал-Мохамеда ал-Сабаха, а више десетина особа је на кратко упало у посланичке просторије.

У зграду парламента упали су и неки посланици опозиције, који учествују у протестима којима се сваке седмице захтева оставка премијера, оптуживаног за корупцију.

Према тврдњама очевидаца и извештајима локалних медија, полиција за разбијање демонстрација тукла је неке од учесника протеста, пренела је агенција Ројтерс, додајући да није потврђено да ли је неко повређен.

Кувајт је успео да избегне масовне протесте којима су у Егитпу и Тунису свргнути председници, захваљујући добром систему социјалне заштите.

Земља је, међутим, упала у дуг политички застој, а шеик Насер, утицајан члан владајуће породице, има све више противника.

Насер одбацује оптужбе да је злоупотребио јавне фондове.

Број коментара 8

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 06. мај 2024.
18° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара