Читај ми!

Обама (не)заслужује други мандат

Половина Американаца верује да председник САД Барак Обама не заслужује други мандат, али ниједан од потенцијалних републиканских кандидата у хипотетичком дуелу не може да га победи.

Иако половина Американаца верује да председник САД Барак Обама не заслужује други мандат, ниједан од потенцијалних републиканских кандидата из дуела са актуелним председником не би изашао као победник, резултати су истаживања АП-Гфк.

Републикански гласачи су скоро у потпуности сагласни да Обама не би требало да буде реизабран, али то не значи да су спремни да прихвате кандидате које нуди њихова странка.

За бившег гувернера Масачусетса Мита Ромнија, који се сматра фаворитом међу републиканским претендентима, гласало би око 30 одсто републиканаца, али многи међу њима сумњају у његова конзервативна уверења и оспоравају га због здравственог система који је увео у Масачусетсу.

Бивши директор ланца пицерија Херман Кејн има 26 одсто републиканских гласова, али се многима не свиђа што он никада није био на неком положају.

Међу републиканским претендентима на номинацију за председничке изборе 2012. године, тексашки гуверенер Рик Пери, после доброг почетка кампање, сада се налази на трећем месту са 13 одсто гласова.

Анкета је рађена пре уторка када су у оштрој дебати остали републикански кандидати напали Кејна због његовог предлога пореске реформе, док је Пери напао Ромнија по питању имиграције.

Половина испитаника је рекла да Обама не би требало да буде поново изабран, док је 46 одсто рекло да би требало, чиме се даље наставља пад подршке актуелном председнику.

У случају хипотетичког дуела Обама-Ромни, садашњи председник би добио 48 одсто гласова, а његов ривал 45. У дуелу с Кејном, тај однос је 49-43, а с Перијем 51-42.

Број коментара 11

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 27. мај 2024.
17° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије