Читај ми!

Снажно невреме у Америци

Осамдесет људи погинуло у невремену које је захватило Централну Америку. Салвадор и Гватемала прогласили ванредно стање.

У олујним кишама које су погодиле Централну Америку погинуло је 80 људи, а власти су упозориле да би се ситуација могла погоршати. Најтеже је у Салвадору и Гватемали, где је проглашено ванредно стање.

Евакуација становништва и даље је у току, јер метеоролози најављују кишу и наредних дана.

Директор службе за цивилну заштиту Салвадора Хорге Мелендез рекао је и да су најмање 24 жртве, услед клизишта, остале затрпане у рушевинама својих кућа, пренео је АП. 

Мелендез је на конференцији за новинаре рекао и да су службе евакуисале становнике са обронака вулкана Сан Салвадор, где је у клизиштима 1982. године погинуло више стотина људи.

Влада у Сан Салвадору прогласила је ванредно стање и затражила помоћ од међународне заједнице.

И у Гватемали, у којој су погинуле најмање 23 особе, проглашено је ванредно стање, а забележено је 40 одрона, десет мостова је оштећено и поплављено 40 школа.

У Хондурасу живот је изгубило деветоро људи, а евакуисано је више од хиљаду.

Пљускови су најпре захватили Никарагву, у којој је погинуло најмање петоро људи.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 07. мај 2024.
17° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара