Читај ми!

Невин одробијао жену

Мајкл Мортон, који је осуђен због убиства супруге, после 25 година проведених у затвору у Тексасу, проглашен невиним и ослобођен. ДНК тестови доказали да је убица – неко други. "Хвала Богу да нисам био осуђен на смрт", рекао Мортон.

Тексашанин, који је провео 25 година у затвору због убиства супруге, проглашен је невиним пошто је анализом ДНК утврђено да је тај злочин починио други човек.

Мајкл Мортон је 1987. осуђен на доживотни затвор за убиство супруге Кристине у америчкој савезној држави Тексас.

Тексашки апелациони суд данас је одлучио да одбаци осуду и изречену казну.

"Утврдили смо да треба да буде ослобођен на основу његове тврдње да је невин", саопштио је суд и додао да су ДНК тестови показали да је убица други мушкарац, чије име није наведено у судским документима.

Мортон је пуштен из затвора 4. октобра, према споразуму између његових бранилаца и тужиоца да коначну одлуку суда сачека на слободи.

Мортон ће од америчке савезне државе Тексас моћи да тражи одштету од 80.000 долара за сваку годину коју је невин провео у затвору, што би укупно било око два милиона долара.

Мортон је 13. августа 1986. дошао кући и затекао супругу претучену на смрт. Годину дана касније, осуђен је за њено убиство, иако је тврдио да је невин.

До изненађујућег обрта дошло је у августу ове године, када је новим тестирањем ДНК узорака са једне крваве шарене мараме пронађене недалеко од места злочина, пронађен ДНК Кристине Мортон помешан са ДНК познатог починиоца, који није Мајкл Мортон, наведено је у судским документима.

Мортон, који сада има 57 година и сед је, духовито је прокоментарисао после ослобађања: "Хвала Богу да нисам био осуђен на смрт".

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 06. мај 2024.
17° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара