Читај ми!

Убијен командант Хакани

Командант мреже Хакани Џамил Хакани, повезане са Ал Каидом и још тројица ектремиста убијени су у нападу америчке беспилотне летелице на северозападу Пакистана, близу границе са Авганистаном.

У нападу америчке беспилотне летелице на северозападу Пакистана, близу границе са Авганистаном убијени су командант мреже Хакани, повезане са Ал Каидом, и још тројица ектремиста.

Беспилотне летелице америчке Централне обавештајне агенције (ЦИА) главно су оружје САД у борби против талибана и ектремиста Ал Каиде, који из база у удаљеним областима Пакистана, које су под контролом племена, врше нападе на стране снаге у суседном Авганистану.

Летелица је испалила две ракете на мете у селу Дандеј Дарпахел, седам километара северно од Мираншаха, главног града Северног Вазиристана, навео је АФП.

"Џамил Хакани, истакнути командант мреже Хакани, био је мета напада у којем је и убијен", изјавио је представник пакистанске службе безбедности.

Званичник пакистанске обавештајне службе у Мираншаху потврдио је да је Џамил, логистички координатор мреже Хакани, убијен.

Према његовим речима, у нападу су убијена још тројица бораца те групе.

САД верују да мрежа Хакани учествује у 10-годишњој побуни у Авганистану, напада снаге НАТО и подрива стабилност владе авганистанског председника Хамида Карзаија, којег подржава Запад.

Високи официр америчке војске адмирал Мајк Мален рекао је прошлог месеца да је мрежа Хакани "оружје" пакистанске обавештајне агенције ИСИ и оптужио је Исламабад да подржава нападе на америчке мете у Авганистану, што Пакистан демантује.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 06. мај 2024.
18° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара