Читај ми!

"Милијардерска тура" у Њујорку

Стотине активиста покрета "Окупирај Њујорк" прошетало је поред домова најбогатијих Њујорчана тражећи да њихови власници "одговарају за злочине које је починио Волстрит". Око 100 људи ухапшено у Бостону.

Активисти покрета "Окупирај Волстрит" организовали су "милијардерску туру". Обишли су домове најбогатијих Њујорчана, а "позвонили" су на врата Руперта Мурдока, шефа "Џеј Пи Морган" Џејмија Димона, суоснивача енергетског конгломерата "Кох индустриз" Дејвида Коха и многих других.

Директор "Голдман Сакс" Лојд Бланкфајн отказао је заказани говор на колеџу "Барнард", пошто је "изненада" морао да отпутује у Вашингтон.

Овакви маршеви и акције постали су редовна појава у Великој јабуци.

"Придружите нам се у шетњи и обиласку домова неких од банкарских и корпоративних директора који не плаћају порезе, отпуштају запослене, уплетени су у хипотекарне преваре, а себи дају рекордне бонусе", гласио је данашњи позив Њујоршке комуне за промене, једне од група које организују протесте.

У позиву се додаје да учесници марша "траже од власника луксузних кућа преузимање одговорности за злочине које је починио Волстрит".

За четвртак је заказан заједнички протест солидарности студената са 56 универзитета, док се масовне демонстрације у највећим америчким градовима планирају у суботу.

Не по зеленој површини

После хапшења 700 демонстраната на Бруклинском мосту пре нешто више од десет дана америчка полиција поново је притворила око 100 људи у Бостону.

Једно од последњих масовних хапшења десило се пошто полиција није дозволила демонстрантима, који су првобитно окупирали трг Девеј, да прошире свој камп и на парк Рос Кенеди.

Разлог, како је саопштила полиција јесте чињеница да је парк скоро реновиран и да би демонстранти уништили оно што је урађено.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 18. мај 2024.
14° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара