Читај ми!

Обамин ударац на богате

Богати Америкаци који зарађују више од милион долара годишње суочиће се са већим порезима. Председник САД Барак Обама ће нове мере назвати "Бафетовим правилом" по милијардеру Ворену Бафету који заговара веће порезе за богате.

Председник Сједињених Држава Барак Обама сутра ће предложити повећање минималне пореске стопе за богате грађане који зарађују више од милион долара годишње, како би је изједначио са стопом за средњу класу, пише данас Њујорк тајмс.

Предлог ће бити укључен у његов план за смањење дефицита у наредних десет година, који ће сутра бити објављен.

Њујоршки дневник, позивајући се на званичнике администрације који су желели да остану анонимни, оцењује да тим предлогом, у време када такозвани супер-одбор Конгреса почиње да ради на договору о дугорочним кресањима буџета, Обамин притисак на републиканце добија нови, популистички облик.

Председник намерава да га назове "Бафетово правило", по Ворену Бафету, милијардеру који је у више наврата критиковао постојећи порески систем у коме најбогатији грађани плаћају сразмерно мање од припадника средње класе јер се приходи од инвестиција опорезују по нижој стопи плате.

Саговорници Њујорк тајмса нису изнели детаље Обаминог предлога, али је извесно да ће наићи на противљење републиканаца, који сматрају да се тиме обесхрабрују инвестиције, а никакав план повећања пореза нема шансе да успе без њихове подршке.

С друге стране, фокусирањем на богате Американце, Обама настоји да истакне разлику између републиканаца и демократа, као тему коју може да пренесе у идућу годину, када у новембру 2012. буду одржани избори.

Предлог нових пореских стопа односи се на свега 0,3 процента пореских обвезника, односно мање од 450.000 људи.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 20. мај 2024.
25° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара