Читај ми!

Премијер у слободно време

Опозиција у Италији поново је затражила оставку премијера Силвија Берлусконија, пошто су обелодањени разговори које је снимила полиција, у којима Берлускони тврди да премијерску функцију обавља "када нема шта друго да ради".

Италијанска опозиција затражила је оставку премијера Владе Силвија Берлусконија због тога што је, током разговора са пријатељем, који је прислушкивала полиција током истраге, Берлускони рекао да функцију премијера обавља само када "нема шта друго да ради".

"Тражимо Берлусконијеву оставку јер Италија, која се суочава са озбиљним економским проблемима, не може себи да дозволи да на челу њене владе буде човек који влада када 'нема шта друго да ради'", саопштила је италијанска Демокртаска партија.

Снимљени телефонски разговори Силвија Берлусконија чине главни доказни материјал у истрази које се води против осам особа осумњичених да су 2008. и 2009. године организовали проституисање десетина младих жена чије је услуге плаћао италијански премијер.

Скоро сви италијански листи објавили су транскрипте телефонских разговора Силвија Берлусконија, у којима каже и да се више младих жена нудило да проведе ноћ са њим, али да је он прихватио "само њих осам".

Берлусконијев саговорник током снимљених разговора био је, између осталих, предузетник Ђанпаоло Тартини који је од септембра на издржавању затворске казне због тога што је од премијера Италије узео 850.000 евра, а заузврат лагао истражитеље о вечерима које је Берлускони проводио са младим женама.

Бивши сарадник Силвија Берлусконија Ђанфранко Фини рекао је да је забринут због слике Италије у свету, "која је сваки дан све гора".

Берлускони је у писму листу Ил Фољо истакао да нема намеру да се повуче, и да ће на челу италијанске владе бити до краја мандата који истиче 2013. године.

Италијански премијер је додао да није урадио ништа због чега би требало да га буде срамота, и да су истраге које се воде против њега покушај да се његов приватни живот представи као деликт.

Берлусконију се тренутно суди због коришћења услуга малолетних проститутки.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 20. мај 2024.
25° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара