Обамина борба за радна места

Амерички председник Барак Обама позвао Конгрес да усвоји економски пакет од 450 милијарди долара, у циљу отварања нових радних места у САД, где незапосленост тренутно прелази девет одсто.

Председник Сједињених Америчких Држава Барак Обама представио је синоћ план за оживљавање економије земље и смањење стопе незапослености која у овом тренутку износи 9,1 одсто.

У ретком обраћању једног америчког председника члановима оба дома Конгреса осим годишњег говора о стању нације, председник Обама представио је нови план вредан 450 милијарди долара који би требао да, како је рекао, "продрма" америчку економију која је у застоју.

Највећи део средстава, 249 милијарди долара, отишао би на смањење пореза на приходе запослених, као и на пореске олакшице оних компанија које запошљавају нове раднике, што је нешто, како сматра Бела кућа, што би требало да задовољи републиканце који имају већину у Представничком дому.

Амерички председник је врло отворено упозорио законодавце да је прошло време страначког препуцавања, ако заиста желе добро својој земљи и својим грађанима.

"Грађани ове земље раде напорно да би испунили своје обавезе. Питање је данас да ли ћемо ми испунити своје. Питање је да ли ћемо, у светлу текуће националне кризе, прекинути политички циркус и заиста урадити нешто да помогнемо економији", каже председник Барак Обама.

У првим реакцијима републиканаца, председников предлог није одбачен, већ је истакнуто да је Представнички дом, у којем имају већину, спреман да ради са Обамом на проналажењу заједничког језика, али је јасно речено да су веома мале шансе да његов план буде прихваћен у потпуности.

Број коментара 6

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 27. април 2024.
23° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво