Читај ми!

Пронађена тела погинулих хокејаша

Пронађена су 43 тела путника и чланова посаде погинулих приликом пада путничког авиона код руског града Јарославља. Двоје преживелих у тешком стању. Узрок несреће се још утврђује.

Спасилачке екипе руског Министарства за ванредне ситуације пронашле су тела 43 путника и чланова посаде који су погинули када се авион срушио недалеко од Јарославља. У авиону "ЈАК-42" били су хокејаши "Локомотиве" који су кренули у Минск на утакмицу. Узрок пада авиона још није утврђен. 

Авион је пао два километра од аеродрома распавши се на три дела, од којих су два пала у оближњу реку. После пада, авион је захватила ватра.

Иако узрок удеса још није познат, поједини руски медији преносе да је авион приликом полетања ударио у радијску антену.

Само двоје путника преживело је удес, али су и даље у веома тешком стању због задобијених опекотина.

Место трагедије посетио је руски председник Дмитриј Медведев, који је изразио саучешће родбини и навијачима "Локомотиве" и обећао помоћ породицама жртава. Заједно са министром за ванредне ситуације Сергејом Шојгуом састао се и са локалним званичницима.

Поред руских, у авиону су били и хокејаши из Немачке, Летоније, Чешке, Белорусије и Словачке и канадски тренер. Љубитељи хокеја у тим земљама одали су пошту настрадалим играчима.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 28. април 2024.
26° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво