Читај ми!

Брејвик на месту злочина

Андерс Брејвик осам сати са полицијом обилазио острво Утоју, где је пре три недеље убио 69 људи, како би била обављена реконструкција злочина. Брејвик био миран, детаљан и кооперативан и није показао знакове кајања. Полиција све снимила, а материјал ће бити коришћен на суду.

Како би била обављена реконструкција злочина на острву Утоја, у коме је убијено 69 особа, Андерс Беринг Брејвик је са полицијом провео осам сати на лицу места.

Брејвик је током реконструкције масакра, који је починио пре три седмице, обилазио осам сати острво Утоју заједно са 12 полицајаца, рекао је на конференцији за новинаре у Ослу тужилац Пал-Фредрик Хјорт Креби.

"Видело се да Брејвику није свеједно што се враћа на Утоју, међутим он није показао никакав знак кајања", истакао је Креби.

Креби је рекао да је Брејвик до сада испитиван 50 сати и да је увек био миран, детаљан и кооперативан, што је био случај и на Утоји.

Брејвик је ишао истом оном путањом као на дан масакра и пуцњаве и објашњавао шта се тада догодило уз што је мање могуће мешање полиције, рекао је Креби.

Лист ВГ пренео је да је Брејвик у пратњи наоружаних чувара, обучен у панцир и са ланцима око ногу, водио истражитеље по острву.

На једној од фотографија са реконструкције приказан је Брејвик у позицији као да пуца на неког у води, преноси Ројтерс.

Полиција је све снимила, а тај материјал ће бити коришћен на суду, преноси АП.

Острво Утоја је затворено за посетиоце од 22. јула, када је Брејвик ту побио 69 људи.

Број коментара 5

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 17. јун 2024.
30° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије