Читај ми!

И бродовима на демонстранте

Најмање 21 особа погинула, док је неколико десетина рањено у бомбардовању сиријских ратних бродова на медитеранску луку Латакију, у коју је јуче ушло више од 20 тенкова и оклопних возила.

Ратни бродови сиријске морнарице придружили су се копненим снагама у сузбијању побуне у медитеранском граду Латакији, остављајући за собом пустош у граду. Најмање 21 особа је погинула, а неколико десетина рањено је у нападу.

"Ратни бродови нападају Латакију, а експлозије су се чуле у неколико квартова", каже се у саопштењу сиријске организације за заштиту људских права "Обсерваторија".

Морнарица је, као и тенкови и оклопни транспортери који су јуче пристигли у Латакију, концентрисала напад на предграђе Ал Рамл, где се налазила почетна тачка за организацију антирежимских протеста у том граду.

"Видим силуете два сива брода. Пуцају из топова. Чују се детонације из предграђа Ал Рамл ал Филистини и Ал Шаб", рекао је један од становника града за Ројтерс.

У Латакији је и јуче убијено двоје цивила, а у кварту Ал Рамл распоређено је двадесет тенкова и оклопних транспортних возила.

Велики број становника Латакије, међу којима има највише жена и деце, побегло је из те сиријске луке.

У масовним протестима против сиријског председника Башара ал Асада, који су почели 15. марта, до сада је погинуло скоро 1.800 цивила, док су десетине хиљада ухапшене.

Број коментара 5

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 17. јун 2024.
29° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије