Читај ми!

Масовна хапшења у Кини

Кинеска полиција ухапсила око 2.000 људи у акцији против примене недозвољених адитива у прехрамбеној индустрији. Затворено готово 5.000 предузећа и уништено више илегалних погона.

Власти Народне Републике Кина ухапсиле су око 2.000 особа и затвориле готово 5.000 фирми у полицијским акцијама усмереним против употребе нелегалних адитива у храни.

Откад је у априлу почела кампања борбе против недозвољених адитива, проверено је пословање готово шест милиона фирми, а полиција је уништила "подземне" пунктове за производњу и складишта илегалних производа, наведено је у саопштењу Комисије за безбедност хране.

Упркос зарицању да ће стати на крај скандалима у прехрамбеном сектору и доношења закона о безбедности хране 2009. године, власти НР Кине још наилазе на клице пасуља "обогаћене" канцерогеним нитратима, земичке у којима има недозвољених конзерванаса и пиринач и месо загађено тешким металима.

Стручњаци истичу да има много разлога за проблеме с безбедношћу хране у НР Кини.

Проблем број један је постојање "рупа" у правном систему, односно, лоша законска уређеност контроле безбедности хране.

Други највећи проблем јесте недовољна инспекцијска служба за надзор милиона малих произвођача и трговаца храном.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 01. јун 2024.
25° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије