Читај ми!

Рекордна заплена дроге

Британска полиција запленила на једном броду рекорднe 1,2 тоне кокаина велике чистоће, чија се вредност на уличном тржишту процењује на око 300 милиона фунти.

Британски званичници саопштили су да су на једном броду запленили 1,2 тоне кокаина, чија вредност на црном тржишту износи око 300 милиона фунти. Tо је једна од највећих заплена тог наркотика у Великој Британији.

Дрогу су запленили припадници Британске пограничне агенције и Агенције за борбу против организованог криминала.

Кокаин је био смештен у посебно пројектованој прегради брода "Луиз", који је у Саутемптону био усидрен од јуна.

Британске власти наводе да је то највећа заплењена количина кокаина прве класе на острву.

Заплењени кокаин има 90 одсто чистоће, док је просечна чистоћа кокаина који се заплени у Британији 63 одсто.

У откривању пошиљке кокаина британској полицији помогле су колеге из Француске, које су их обавестиле о товару још у мају, док се брод налазио у подручју Кариба. Последња дестинација била је Холандија.

У повезаној акцији, холандска полиција ухапсила је шесторо људи међу којима је власник брода и тројица његових синова. Британска полиција најављује да ће бити још хапшења.

Сматра се да је ова пошиљка стигла из Јужне Америке, а да је дрога на броду посебно упакована у Венецуели.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 01. јун 2024.
28° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије