Читај ми!

Истрага против "балканске групе"

Почела истрага у Сао Паулу против 29 особа, од којих су 13 Срби, а пет Хрвати, због кријумчарења дроге у Европу и Јужну Африку преко Бразила. Оптуженима прети казна и до 13 година затвора.

Тужилаштво у Сао Паулу саопштило је да је почела истрага против 29 особа, углавном српске националности, који су кријумчарили дрогу у Европу и у Јужну Африку преко Бразила. Оптуженима прети казна и до 13 година затвора.

Група од 13 Срба, пет Хрвата, седам Бразилаца, троје Јужноафриканца и једна особа чије порекло није потврђено, радила је у Сао Паулу, Еспириту Санту у Амазонасу на северу земље и у Бахији на североистоку, изјавио је један портпарол тужилаштва агенцији Франс прес.

Након истраге која је трајала две године, федерална полиција запленила је 620 килограма кокаина, чија се вредност процењује на 1,3 милиона долара, саопштило је тужилаштво.

Бразилска полиција саопштила је почетком маја ове године да је ухапсила групу људи, углавном Срба, који су осумњичени за припадност међународној организацији кријумчара дроге.

Полиција је тада саопштила да је вођа групе, који је ухапшен 1. маја, био један од пет најтраженијих криминалаца у Србији и да ће бити изручен Београду.

"Припадници те криминалне организације су тражени на међународном нивоу због своје опасне природе и због својих злочина повезаних са дрогом", наведено је тада у саопштењу.

Министар полиције Србије Ивица Дачић у мају је саопштио да је у акцији, између осталих, ухапшен Горан Нешић.

У медијима су се, затим, појавиле опречне информације о томе да ли је у Бразилу ухапшен и шеф новобеоградског криминалног клана Дејан Стојановић Кека, за којим је суд у Сао Паулу расписао  потерницу Интерпола, као и за српским држављанима Аленом Мемовићем, Александром Секулићем и Александром Нешићем.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 16. јун 2024.
30° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије