Читај ми!

Москва са Минском

Руски премијер Владимир Путин рекао да би уједињење Русије и Белорусије било "пожељно". Путин похвалио белоруског председника Александра Лукашенка за вођење земље.

Руски премијер Владимир Путин изјавио је да подржава идеју стварања заједнице Русије и њеног суседа Белорусије.

Повратак заједничкој држави, као у време Совјетског Савеза, "могућ је, пожељан, а у потпуности зависи од воље белоруског народа", рекао је Путин учесницима омладинског форума "Селигер-2011", на истоименом језеру у Тверској области.

Такав коментар руског председника долази у време када је Белорусија погођена најгором финансијском кризом од стицања независности, а председник Александар Лукашенко је под притиском да прода кључне индустријске погоне Русима како би спречио њихов банкрот.

Белоруски председник је и на мети критика због обрачуна са опозицијом после избора у децембру прошле године, када је неколико опозиционих лидера затворено, док су протести брутално угушени.

Путин је, приликом посете језеру Селигер, похвалио Лукашенка.

"Упркос проблемима који се јаве с времена на време, попут економских и енергетских, морате одати признање белоруском режиму и Александру Григоријевичу Лукашенку који је конзистентно ишао путем интеграцијама са Русијом", рекао је Путин.

Русија и Белорусија, иначе, имају отворене границе, а њихови грађани могу слободно да прелазе из једне у другу земљу и траже запослење.

Белорусија је стекла независност после распада СССР-а 1991. године, а Александар Лукашенко чврсто инсистира на очувању суверенитета државе.

Број коментара 19

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 02. јун 2024.
22° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије