Читај ми!

Снажан торнадо у Русији

Једна особа погинула, а 30 повређено у снажном торнаду, који је у недељу увече протутњао градом Благовешченском на Далеком истоку Русије. Торнадо оставио без кровова 100 кућа, оборио 150 стабала и уништио 150 аутомобила.

Власти на Далеком истоку Русије прогласиле су данас ванредно стање у граду Благовешченску због снажног торнада у којем је једна особа погинула, а скоро 30 повређено.

Торнадо, веома ретка појава у Русији, протутњао је градом у недељу увече и за собом оставио 150 уништених аутомобила, скоро 100 кућа без кровова и око 150 оборених стабала, саопштило је руско Министарство за ванредне ситуације.

Локални метеоролози кажу да је то први пут да један град у Русији буде погођен торнадом.

Портпарол губернатора Амурске области Антон Ивлев изјавио је руским медијима да је у Благовешченску проглашено ванредно стање да би били убрзани спасилачки напори, пренела је агенција АП.

Власти Амура процењују штету на три милиона долара. Током 15 минута невремена више од 10.000 људи било је без струје. Четворо повређених задржано је у болници, пренели су руски медији.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 01. јун 2024.
24° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије