Читај ми!

Ухапшен "Ел Дијего"

"Ел Дијего", вођа банде плаћених убица, повезан са 1.500 ликвидација, ухапшен је у Мексику. "Ел Дијего" одговоран за убиство службенице америчког конзулата, масакр на једној забави и напад на рехабилитациони центар за наркомане.

Вођа банде плаћених убица нарко-картела, ухапшен на северу Мексика, одговоран је за близу 1.500 убистава, међу којима и за убиство америчке конзуларне службенице, саопштио је виши полицијски званичник.

Антонио Акоста Хернандес, звани "Ел Дијего", "мозак је убистава у америчком конзулату", рекао је новинарима Рамон Пекено, шеф одељења за борбу против наркотика савезне мексичке полиције.

Пекено је говорио о убиству, марта 2010, америчке конзуларне службенице, њеног супруга и још једног Американца у Сиудад Хуаресу, пограничном граду преко пута кога се налази Ел Пасо у Тексасу.

Акоста се терети и за убиства 14 младића на журци јануара 2010, за експлозију аутомобила-бомбе у јулу 2010. године када су живот изгубила два полицајца, као и за убиства у рехабилитационом центру за наркомане.

Акоста "Ел Дијего" је ухапшен у петак у граду Чихуахуа. на северу Мексика, преноси АФП.

Он је био вођа "Ла Линеа", оружаног крила картела Залив, и повезан је и са другим бандама, као што је банда "Лос Астекас".

Према званичним бројкама, у Мексику је од децембра 2006. године, када је председник Фелипе Калдерон овластио војску да се бори против нарко-картела, убијена 41.000 људи.

Град Сиудад Хуарес, у коме је оперисао Акоста, сматра се најнасилнијим градом у Мексику и у њему је прошле године забележено 3.100 убистава повезаних са шверцом дроге.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 01. јун 2024.
22° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије