Читај ми!

Врућине у Америци односе жртве

Због великих врућина, у САД умрло 13 људи. Температуре и изнад 50 степени. Врелина која пржи централне делове државе наредних дана ће се проширити и на друге крајеве.

Тринаест људи умрло је због таласа врућине који је захватио централни део Сједињених Америчких Држава. У тим деловима земље температура прелази 50 степени целзијуса.

Национална метеоролошка служба саопштила је да су врућином захваћене 24 савезне државе, а очекује се да ће се талас наредних дана проширити.

Врућина достиже "опасан ниво", јер је висока температура праћена екстремном влажношћу ваздуха, истиче се у саопштењу Нациналне метеоролошке службе.

У понедељак је у Ајови измерено 55 степени, у Илиноjу и Минесоти 51 степен, а око 50 степени измерено је у савезним државама Небраска, Висконсин и Јужна Дакота.

У Вашингтону је 35 степени, а предвиђа се да ће и већи део источне обале САД наредних дана бити погођен таласом врућине, упозорила је метеоролошка служба.

Метеоролози за наредне дане прогнозирају температуру од 44 или 45 степени.

Грађани, посебно старији, упозорени су да остану код својих кућа, да не искључују расхладне уређаје или да бораве у климатизованим тржним центрима, а објављени су и савети о препознавању првих симптома топлотног удара и дехидратације (мучнина, висока температура, главобоља).

Једна електроенергетска компанија у Вашингтону замолила је своје клијенте да штеде струју како би се избегле рестрикције, а један недељник из Тенесија објавио је списак потока у којима се може потражити освежење.

Гувернерка савезне државе Оклахоме Мери Фолин из Републиканске партије позвала је у недељу грађане да се моле за кишу, али су, напомиње Франс прес, молитве остале неуслишене.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 18. мај 2024.
14° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара