Читај ми!

Еф-Би-Ај против албанске мафије

Њујоршка полиција и Еф-Би-Ај похапсили 37 чланова албанске мафије у највећем америчком граду. Акције те групе простирале се од Јужне Америке до Балкана.

16.38 - У акцији ДЕА, Еф-Би-Аја и њујоршке полиције заплењено је више од 4,7 милиона долара од трговине дрогом, око 730 килограма марихуане, 150 стабљика марихуане, 24 килограма течног кокаина, један килограм кокаина у праху и нешто ручног наоружања.

1.44 - Ухапшени су: Џавит Тачи, Ариф Курти, Џевалин Бериша, Карлос Алварез, Шкељким Бакрачи, Роберт Бонура, Џон Цекај, Мартино Цекај, Ђовани Дифућија, Брајан Дублин, Арви Ебрахим, Хектор Флорес, Анђело Ђермано, Јетон Ђиђа, Ли Караћи, Роберт Караћи, Хасан Курти, Ибрахим Курти, Бајрам Лајћи, Селман Лајћи, Алесандро Латино, Лаурета Љокај, Никола Лукај, Николас Маси, Дејвид Меклин, Фатмир Мехмети, Фаик Мехмети, Нефаил Меховић, Валтер Мемија, Алберто Меркадо, Магдалена Николај, Мал Реџа, Роберт Рудај, Ленс Шонер, Лестер Заборски, Агрон Зенелај и Дариус Ривера.

Америчка агенција за сузбијање наркотика, ДЕА, Федерални истражни биро и њујоршка полиција су у последња 24 часа разбили мрежу шверцера дроге у Њујорку и ухапсили 27 припадника албанске мафије, која је операције спроводила на три континента и уз помоћ стотина сарадника.

Федерални агенти су координирали акцијом у којој је током јутра ухапшено 27 особа, док је још десет затворено до краја дана. Сви ухапшени су део албанске мафије у Њујорку, коју чини неколико кланова и стотине сарадника у Јужној и Северној Америци и Европи.

Ухапшени су лидери те групе, Џавит Тачи, Атиф Курти и Џевелин Бериша, којима, уколико буду осуђени, прети минимална казна од 25 година затвора.

Операција коју су годинама спроводили албански мафијаши укључивала је шверц марихуане из Канаде, екстазија из Холандије и кокаина из Венецуеле, Колумбије и Перуа. На менију те организације био је и контроверзни "оксикотин", лек против болова који изазива зависност.

Осим снабдевања Њујорка дрогом, та организација пребацивала је латиноамерички кокаин у Албанију, који је био сакриван у луксузним аутомобилима које је из САД извозила фирма која се, такође, налазила под контролом мафије.

Хапшења је било на Менхетну, у Бронксу, Бруклину, Квинсу и на Лонг Ајленду, као и севернијим деловима државе Њујорк. Неколико албанских мафијаша ухваћено је у Њу Џерзију, на Флориди, у Колораду, али и у Албанији.

Међу раније ухапшенима је и Бајрам Лајчи, у Њујорку познат под надимком Ван Дам, чији је темперамент упропастио планирано убиство припадника ривалске банде у једном ресторану у Бронксу почетком јуна. Ван Дам је, чекајући погодан тренутак да убије тог човека, изгубио живце и распалио га песницом у лице.

После ударца, Лајчи је потегнуо пиштољ, али га је уперио у избацивача који је, у међувремену, покушао да интервенише, што је жртви дало времена за бег. Лајчи га је, ипак, сустигао и испалио у њега неколико хитаца, али је овај на волшебан начин успео да утекне.

Читав инцидент снимило је чак десет сигурносних камера.

Број коментара 31

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 03. мај 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво