Читај ми!

Напади у Мумбају

Најмање 21 особа је погинула, а стотинак рањено у три екслозије у Мумбају. Индијске власти сумњају да су терористичке нападе извршили "Индијски муџахедини".

У три експлозије које су данас одјекнуле скоро истовремено на прометним локацијама у Мумбају, погинуло је најмање 21, а рањено стотинак људи, пренела индијска телевизија НДТВ.

Индијско министарство унутрашњих послова назвало је експлозије терористичким нападом, иза којих, како се претпоставља, стоји терористичка организација "Индијски муџахедини".

Прва бомба је експлодирала у четврти Дадар, друга на чувеној пијаци драгог камења Завери базару, а трећа, најснажнија експлозија, одјекнула је у пословној четврти Опера хаус.

Све три локације су веома прометне, а напади су изведени у време када је на улицама највећа гужва пошто се људи враћају с посла.

Последњи велики терористички напад у Индији догодио се, такође, у Мумбају, у новембру 2008. године. Тада је убијено скоро 170 особа.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 03. мај 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво