Читај ми!

Мардок одустао од Би-Скај-Бија

После скандала и гашења таблоида "News of the world", власник тог листа, као и других новина у Великој Британији и свету Руперт Мардок, одустао од куповине телевизијске мреже Би-Скај-Би.

Медијска група аустралијско-америчког магната Руперта Мардока, Њуз корпорација, објавила је да одустаје од куповине британске сателитске телевизијске мреже Би-Скај-Би, после скандала изазваног телефонским прислушкивањима које је обављао таблоид News of the world, такође, у власништву Мардокове корпорације.

"Њуз корпорација", која већ поседује 39 одсто акција Би-Скај-Бија, раније је поднела понуду за откуп већинског пакета од 61 одсто акција те британске компаније.

Због открића о прислушкивањима телефона разних личности, од чланова краљевске породице до породица погинулих војника и отетих девојчица, таблоид News of the world угашен је после 168 година постојања.

"'Њуз корпорација' повлачи своју понуду", навела је компанија у саопштењу.

Британска влада већ је суспендовала ту куповину на неодређено време после избијања скандала са прислушкивањем, али је није поништила.

Британски премијер Дејвид Камерон одмах је реаговао и поздравио вест да је "Њуз корпорација" одустала од преузимања Би-Скај-Бија.

У саопштењу из канцеларије британског премијера наводи се да Мардокова компанија треба да се концентрише на "рашчишћавање хаоса и на сређивање ствари у својој сопственој кући".

Камерон је раније навео да се скандал изазван вестима о прислушкивању "као ватра шири на медије и полицију у земљи" после навода да су британски листови у власништву Мардока прислушкивали телефоне и подмићивали полицију.

Камерон је основао комисију која ће испитати те наводе. У данашњем обраћању Доњем дому британског паралмента, Камерон је рекао да особама укљученим у скандал који потреса медијску империју Руперта Мардока мора бити забрањено да руководе неком медијском фирмом у Британији.

Он је имплицитно мислио на Џејмса Мардока и Ребеку Брукс, председника, односно генералну директорку фирме "Њуз интернешенел", британске филијале "Њуз корпорације" Руперта Мардока, која обухвата више британских листова, као што су Тајмс, Сандеј тајмс и Сан.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво