Читај ми!

Двоје мртвих у нередима у Јемену

Најмање две особе погинуле у сукобима полиције и војске и демонстраната у Јемену који захтевају одлазак председника Салеха са власти. Салех рекао да је спреман да разговара о предаји власти, али само у уставним оквирима.

Јеменска полиција убила је једног демонстранта и на десетине ранила када је отворила ватру на антивладине демонстранте у граду Таиз, саопштили су очевици.

"Човек је погођен у груди док је цепао постер председника Алија Абдулаха Салеха", рекао је очевидац, пренела је агенција Франс прес.

Према наводима других сведока, око 250 демонстраната је рањено, неки од метака, а неки од сузавца које је полиција испалила да би растерала демонстранте.

Осим цивила, међу страдалима има и војника.

"Активисти покрета јужњачких побуњеника су код рампе на путу у Малеху у провинцији Лахеј напали војнике и тада убили једног, а ранили њих тројицу", рекао је неименовани представник војске.

Јужњачки покрет у Јемену се бори за отцепљење југа земље који је до 1990. године био самостална држава. Тај покрет се од марта придружио побуњеницима који траже оставку јеменског председника Алија Абдулаха Салеха.

Председник Салех, који је обишао своје присталице у провинцији Таиз, позвао је опозициону коалицију да оконча кризу у земљи и да прекине са протестима и блокирањем путева истичући да је спреман да разговара о преношењу власти, али мирним путем и у уставним оквирима.

Демонстранти већ неколико седмица протестују у престоници Сани и другим јеменским градовима, захтевајући да Салех, после 32 године на власти, поднесе оставку.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 23. мај 2024.
20° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара