Ухапшен вођа култа "Света смрт"

Давид Ромо, вођа култа "Света смрт" ухапшен због отмице две особе. Ромо и још осморица ухапшених представљали су се као чланови групе Зетас, једне од најнасилнијих нарко-банди у Мексику. Ромо негира оптужбе.

Вођа култа "Света смрт" Давид Ромо ухапшен је и оптужен да је учествовао у отмици и да се представљао као члан наркокартела Зетас.

Четрдесетдвогодишњи Ромо, свештеник култа "Света смрт", који има милионе следбеника у Северној и Јужној Америци, представљен је медијима у престоници Мексика, преноси Танјуг.

Он је ухапшен крајем децембра, заједно са још осам особа, међу којима је и један малолетник, пренела је агенција Ројтерс.

Оптужен је за помагање у отмици две старије особе и стављање новца од откупнине на свој рачун у банци, саопштено је из канцеларије државног тужиоца.

Тужилац Мигуел Ангел Манцера рекао је да су се деветорица ухапшених представила као чланови групе Зетас, једне од најнасилнијих нарко-банди у Мексику.

Ромо је негирао оптужбе и рекао да његова црква осуђује насиље и није повезана са кријумчарима наркотика, али да су њена врата отворена за свакога.

"Света смрт" приказује се у лику костура у одећи свеца, са косом у руци, а култ можда има порекло у боговима смрти које су славили Астеци и Маје.

Следбеници, међу којима су углавном припадници нижих класа и криминалци, на олтару углавном остављају текилу, рум, пиво, цигарете, новац, цвеће и свеће, навео је Ројтерс.

Иако поклоници себе називају католицима, Католичка црква осуђује тај култ.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 30. април 2024.
20° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво