Тешка саобраћајна несрећа у Немачкој

Тринаест особа погинуло, а 39 повређено када је пољски аутобус слетео с аутопута источно од Берлина.

У саобраћајној несрећи на истоку Немачке, када је пољски аутобус слетео са аутопута, погинуло је 13 путника, а 39 их је повређено, од тога 16 тешко, саопштило је пољско Министарство иностраних послова.

У аутобусу су била двојица возача и 47 путника, који су се враћали с летовања у Шпанији, саопштила је пољским медијима Ана Лукашик Кунерт из пољског конзулата у Берлину.

До несреће је дошло на обилазници код Берлина крај места Шенефелд када је возач пољског аутобуса покушавајући да избегне судар с једним мерцедесом немачких регистрација, на клизавом мокром путу изгубио контролу над аутобусом и ударио у стуб надвожњака.

Жена која је возила мерцедес такође је тешко повређена, јављају пољски медији.

Аутобус није превозио пољске тинејџере, како су првобитно јавили медији, већ се радило о редовном летовању које је за своје запослене из места Злоћењец на северозападу Пољске организовао њихов послодавац - Пољске државне шуме.

"У аутобусу је било свега неколико младих", казао је пољској телевизји ТВН24 син једног брачног пара из аутобуса, који је прошао са ситним повредама. Истрагу о узроцима несреће повело је већ надлежно пољско Тужилаштво.

На место несреће упутили су се пољски премијер Доналд Туск и министарка здравља Ева Копач, а министар одбране шаље војни авион да пребаци повређене, којима то природа повреда омогућава, натраг у домовину.

 

 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 02. мај 2024.
23° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво