Техеран: Обама светски лупеж!

Нови рат рeчима на линији Техеран - Вашингтон. Председник иранског парламента Али Лариџани назвао америчког председника Барака Обаму "светским лупежом", због анти-иранске политике.

Говорећи пред Иранацима у покрајини Фарс, председник иранског парламента Али Лариџани рекао је да америчка администрација води политику против иранског народа, који нема поверења у изјаве америчких званичника.

"Како се само усуђује Обама да каже да жели да помогне иранском народу. Он је међународни лупеж, никада није био уз наш народ. Оно што нам је потребно јесте да верујемо његовим речима, што тренутно није случај'', каже Лариџани.

Лариџани је критиковао Америку и због, како је рекао, политике смицалица и узео за пример одлуку да се Турска и Бразил подстакну да разговарају са Ираном о нуклеарном питању, после чега је потписан и споразум по којем би Иран слао половину обогаћеног уранијума на складиштење у Турску.

Затим су Сједињене Државе промениле свој приступ и заговарале нове санкције против Техерана, које је Савет безбедности усвојио пре неколико месеци.

Повод за Лариџанијеву изјаву био је недавни интервју америчког председника Би-Би-Си-ју намењен становништву Ирана.

Шеф Беле куће рекао је да су врата за разговоре са Ираном отворена, што је у интересу и те земље и међународне заједнице, али под условом да се промени политика власти у Техерану.

Број коментара 13

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 02. мај 2024.
17° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво