Читај ми!

Вероучитељ оптужен за сексуално злостављање ученица у Турској, прети му 135 година затвора

Тужилаштво у Адани поднело је тужбу против наставника верске културе и етике у том граду због сумњи да је сексуално злостављао шест ученица, од којих је једна имала 12, а остале 11 година. Tражи укупну казну затвора од 135 година. Девојчице су у сведочењима испричале да им је наставник додиривао интимне делове тела док су читиле молитве. Наставник је негирао кривицу.

Наставник верске културе и етике у турском граду Адани осумњичен је да је сексуално злостављао шест ученица, од којих је најстарија имала 12 година.

Против њега је поднета тужба којом се тражи казна затвора до 135 година, пише Хабертурк.

Након што су ученице петог разреда школе у ​​Адани, Е. К. (12), Е. Б. (11), Ф. Б. И. (11), Ф. Н. К. (11), З. Е. (11) и Б. К. (11) испричале својим породицама да их је вероучитељ Џ. Џ. сексуално злостављао у учионици док су читале молитве, четири од шест породица је отишло у тужилаштво и поднело кривичну пријаву.

Џ. Џ је ухапшен 11. маја, а након што је истрага завршена, против њега је подигнута оптужница за кривично дело "сексуално злостављање жртава млађих од 12 година".

Девојчице испричале да их је наставник додиривао док су читале молитве

Тужилац вишег кривичног суда у Адани тражио је да се за сваку девојчицу коју је напао осуди на 22 године и шест месеци затвора – тако да би осумњичени могао да буде осуђен до укупно 135 година затвора.

Девојчице су у центру за малолетнике испричале да им је наставник додиривао интимне делове тела док су читале молитву, да их је грлио, а једна од девојчица навела је да је наставник својим телом ударао о њено, некада брзо, а некада полако, а да није знала зашто.

Оптужени наставник је рекао да је током часова ученице који су се "лоше понашале" упозоравао "нежним додиривањем по рамену" и да ученицe "није посебно издвајао и дирао".

Тврдећи да његови "контакти са ученицама дефинитивно нису били у сексуалне сврхе", Џ. Џ. је изјавио да не зна зашто су оне сведочиле на овај начин и да не прихвата оптужбе против њега.

понедељак, 17. јун 2024.
28° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије