Читај ми!

ИЗ ЧАСА У ЧАС

ИДФ: Погођено 10 циљева у Либану, спречен напад Хезболаха; УН: Ризик од глади због операције у Рафи

Сукоб Израела и Хамаса – 223. дан. ИДФ наставио акције широм Појаса Газе, а Вафа пише да је од јутрос погинуло 30 Палестинаца, док је на Западној обали страдало најмање троје цивила. Распоређене су нове трупе око Рафе у ишчекивању шире копнене офанзиве. Израелске трупе су грешком отвориле ватру на своје војнике у Џабалији при чему су погинула петорица војника. Црвени полумесец је саопштио да је од почетка сукоба Хамаса и Израела у Гази погинуло више од 15.000 деце.

ИДФ: Погођено 10 циљева у Либану, спречен напад Хезболаха; УН: Ризик од глади због операције у Рафи ИДФ: Погођено 10 циљева у Либану, спречен напад Хезболаха; УН: Ризик од глади због операције у Рафи

Израелска војска наредила је хитну евакуацију четврти Шеик Заид и Ел Маншеја, у близини Беит Лахије у северној Гази јер, како тврди, палестински борци из њих испаљују ракете на израелску територију.

Борбе се настављају и у централним деловима града Газе и на источној страни округа Рафа, укључујући квартове Џнаина и Салам.

У ишчекивању копнене офанзиве, тај град на југу Газе напустило је 460.000 Палестинаца.

Реаговала је Европска унија и позвала Израел да одмах прекине своју војну операцију у Рафи.

Дошло је и до нове размене ватре Израела и Хезболаха. Израелске одбрамбене снаге сапштиле су да је најмање 10 ракета испаљено из Либана на Горњу Галилеју, те да су узвратили ватром на положаје Хезболаха у јужном Либану.

Бела кућа је обавестила Конгрес да ће Израелу послати војну помоћ вредну милијарду долара, иако је пре само недељу дана наредила паузирање у испоруци бомби.

Број убијених Палестинаца у израелским ваздушним нападима од 7. октобра порастао је на 35.233, саопштило је Министарство здравља Газе.

субота, 01. јун 2024.
22° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије