Читај ми!

Шпански премијер Педро Санчез размишља о оставци због оптужби против његове супруге

Премијер Шпаније Педро Санчез саопштио је да ће до понедељка размислити да ли ће поднети оставку због истраге о корупцији и злоупотреби положаја која је покренута против његове супруге Бегоње Гомез. Негирао је оптужбе против ње и отказао све активности до понедељка.

Лидер шпанских социјалиста и премијер Шпаније Педро Санчез је негирао оптужбе за корупцију и злоупотребу службеног положаја против његове супруге Бегоње Гомез. 

У објави на друштвеној мрежи Икс, Санчез је, између осталог, рекао како ће до понедељка размислити да ли ће и даље предводити шпанску владу.

"Морам да станем и размислим. Морам да одговорим на питање да ли се исплати наставити, с обзиром на блато које су десница и крајња десница направили од наше политике и да ли ћу наставити да водим владу или ћу се одрећи те највеће почасти", навео је Санчез.

Шеф шпанске владе отказао је све активности до понедељка.

Шпански суд покренуо је прелиминарну истрагу о томе да ли је Бегоња Гомез, починила кривично дело трговине утицајем и корупцију током обављања свог приватног посла.

Суд није изнео више детаља пошто је случај запечаћен и прелиминаран, само је навео да је уследио након жалбе групе за борбу против корупције "Чисте руке", чији лидер има везе са крајњом десницом, пренео је Ројтерс.

Група је навела да је Бегоња Гомез искористила свој утицај као супруга премијера да би наводно обезбедила спонзоре за магистарски курс на универзитету који је водила.

субота, 04. мај 2024.
20° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се