За крађу антиквитета вредних 13.000 евра на Малти оптужена жена из Србије

Жена из Србије, која је била ангажована на рестаурацији Палате Великог мајстора на Малти, оптужена је да је украла антиквитете из те историјски важне зграде у Валети у вредности од 13.000 евра. Негирала је кривично дело.

Жена из Србије ухапшена је због сумње да је украла три античке вазе и часовник из Палате Великог мајстора на Малти, преноси Тајмс оф Малта. Негирала је крађу.

Жена, која је, као архитекта, била ангажована на рестаурацији тог историјски важног објекта на Малти, била је ангажована као пројектни менаџер рестаурације и, како се наводи, имала је приступ целој палати током последњих шест месеци вишегодишње реконструкције објекта.

Палата је за посетиоце поново отворена у јануару ове године, а крађа предмета пријављена је 5. априла.

Суду је речено да предмети које је жена наводно украла нису враћени.

На суду се чуло да оптужена, која је у судским поднесцима описана као архитекта, има проблем са злоупотребом супстанци и да је била на условној слободи за слична кривична дела.

Адвокат Ракел Туа рекла је да се она не може идентификовати на снимцима које поседује полиција.

Након што је тужилаштво указало на кривични досије и чињеницу да њени сарадници тек треба да сведоче, одбијена јој је кауција.

Тајмс оф Малта је јуче објавио да је полиција идентификовала осумњичену након што је прегледала снимке са неколико сигурносних камера. Све три вазе и часовник процењени су на 13.000 евра.

Нестанак ваза и сата уследио је мање од месец дана након што су две златне медаље у вредности од 400.000 евра украдене из Поморског музеја у Виториози.

четвртак, 30. мај 2024.
17° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије