Читај ми!

Утврђени пропусти у одржавању жичаре у Анталији, због несреће саслушано више од десет особа

Прелиминарни извештај стручњака за заштиту на раду показује да је било пропуста у одржавању система жичаре у Анталији на којој се у петак догодила несреће у којој је погинула једна особа, а седам повређено. Турске власти су на суду саслушале 12 од 13 особа осумњичених за несрећу.

У извештају надлежних, у којем је наведено да је до несреће на жичари дошло услед ломљења вијака на челичном стубу, констатовано је да нису проверени сви елементи важни за функционисање система, иако је то било предвиђено уговором о одржавању, пише турски Хуријет.

Према извештају, "објекат је пуштен у функцију пре седам година, а поломљени завртњи на челичном стубу заглавили су сајлу која носи кабину, затегута сајла је повукла стуб који ударио и одвалио под кабине".

У међувремену, турске власти привеле су, а потом је на суду саслушано 12 од 13 осумњичених за несрећу – заменик генералног директора компаније Анет, машински инжењер, специјалиста за заштиту на раду, власници компаније за одржавање, надзорник за одржавање и аутоматизацију компаније, менаџери машинског одржавања, машински техничар и специјалиста заштите на раду, пренео је ТРТ хабер.

Како наводи турски медиј, утврђено је и да се један техничар, који се налази међу осумњиченима, налази у иностранству.

У петак поподне, стуб жичаре се урушио и ударио у кабину, што је резултирало несрећом у којој је погинула једна особа, педесетчетворогодишњи адвокат Мемиш Гумуш, а преосталих седам путника је повређено, укључујући двоје деце, док су 174 особе остале заробљене у још 24 кабине изнад провалије.

Спасилачке акције спровођене су уз коришћење седам хеликоптера прилагођених за ноћне операције, 87 возила и око 500 људи. Акција спасавања трајала је скоро 23 сата, саопштиле су надлежне службе.

понедељак, 29. април 2024.
23° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво