Читај ми!

ИЗ ЧАСА У ЧАС

Сунак: Подржавамо право Израела да се брани од иранских претњи; САД упозорила особље амбасаде у Израелу да ограничи кретање

Сукоб Израела и Хамаса – 188. дан. У израелском бомбардовању источног дела Рафе погинуло је осам цивила, а други су повређени, пише агенција ВАФА. Амерички званичници страхују да је већина талаца погинула у Гази, пише Волстрит Џирнал не наводећи извор. Министарство здравља у Гази саопштило да је од почетка израелске офанзиве погинуло најмање 33.545 Палестинаца. Израел наставља рат у Гази, али се такође припрема и за друге сценарије, рекао је премијер Бенјамин Нетанјаху.

Сунак: Подржавамо право Израела да се брани од иранских претњи; САД упозорила особље амбасаде у Израелу да ограничи кретање Сунак: Подржавамо право Израела да се брани од иранских претњи; САД упозорила особље амбасаде у Израелу да ограничи кретање

Ирански врховни вођа, ајатолах Али Хамнеи, рекао је да Израел "мора бити кажњен и биће кажњен" због напада на комплекс иранске амбасаде у Сирији.

Израелски министар одбране Јоав Галант поручује да ће свако ко покуша да их нападне бити дочекан чврстом одбраном. Непријатељ никада не зна каква му изненађења спремамо, истиче Галант.

И шеф израелске дипломатије Израел Кац наводи да ако Иран нападне са своје територије, Израел ће одговорити и напасти Иран.

Амерички председник Џозеф Бајден поручио је да је посвећеност Вашингтона безбедности Израела "гвоздена" пред претњама из Ирана.

САД и њени савезници верују да је велики напад Ирана на Израел неизбежан и да би се могао догодити у наредним данима, преноси Блумберг позивајући се на неименоване изворе упознате са проценама америчких и израелских обавештајних служби.

Немачка авио-компанија "Луфтханза" саопштила је да обуставља летове за и из Техерана "због тренутне ситуације на Блиском истоку".

У међувремену, министар одбране Ирана саопштио је да се, од поноћи по локалном времену, сав ваздушни саобраћај изнад Техерана обуставља због војних вежби, јавља иранска новинска агенција Мер.

Тројица синова вође Хамаса Исмаила Ханијеа убијена су у израелском нападу у Гази. Исмаил Ханије каже да је напад на његову породицу доказ "неуспеха" Израела, додајући да то неће променити позицију Хамаса у текућим преговорима о прекиду ватре.

Израелске одбрамбене снаге (ИДФ) и Шин Бет потврдили су да су убили тројицу синова вође Хамаса Исмаила Ханијеа у нападу на камп Ал Шати у граду Гази, рекавши да су њих тројица били оперативци терористичке групе.

ИДФ тврди и да су њих тројица била "на путу да изврше терористичке активности у области централне Газе" када су нападнути.

четвртак, 02. мај 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво