Читај ми!

Папа након ускршње мисе: Мир се не гради оружјем

Папа Фрања поручио је након ускршње мисе на Тргу светог Петра у Ватикану да је потребно "зауставити ветрове над Европом и Медитераном", и додао да се мир никад не гради оружјем, већ "пружањем руку и отварањем срца".

Папа Фрања је указао да су деца у земљама захваћеним ратом заборавила да се смеју.

"Колико патње видимо у очима деце. Деца у тим ратним земљама заборавила су да се смеју. Погледом нас питају: зашто? Зашто толико смрти? Зашто толико разарања? Рат је увек апсурд и пораз'', рекао је папа у ускршњој поруци и благослову 'Урби ет Орби'", преноси агенција АНСА.

Папа је истакао да актуелни сукоби у свету имају озбиљне последице на, како је рекао, исцрпљено цивилно становништво, а пре свега на децу.

''Док позивам на поштовање принципа међународног права, надам се општој размени свих затвореника између Русије и Украјине: сви за све. Штавише, још једном апелујем да се омогући загарантован приступ хуманитарној помоћи у Гази, ослобађање талаца киднапованих 7. октобра, као и хитан прекид ватре у Гази'', рекао је папа Фрања.

Папа је предводио ускршње бдење које је трајало више од два сата у базилици Светог Петра у Ватикану.

Његов глас је с времена на време звучао храпаво и без даха, али је прочитао све припремљене текстове, укључујући и хомилију дугу више од једне странице и осмехивао се и махао окупљенима док је одлазио у инвалидским колицима.

Вечерња миса почела је у скоро потпуном мраку пре него што су упаљена светла, која су означила прелазак из таме у светлост када је, како је наведено у Библији, Исус Христос устао из мртвих.

Миси је присуствовало око 6.000 верника.

Папа Фрања је у проповеди позвао хришћане да сачувају своју веру чак и када су оптерећени тугом, страхом или другим недаћама. 

субота, 18. мај 2024.
23° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара