Читај ми!

Трамп објавио видео-снимак на којем је приказана монтирана фотографија везаног Бајдена

Кандидат републиканаца за председника САД Доналд Трамп поделио је видео-снимак у којем се на задњем делу камионета са натписом "Трамп 2024" види и монтирана фотографија актуелног америчког председника Џозефа Бајдена са везаним рукама и ногама. Бајденов штаб сматра да видео сугерише визичку повреду шефа државе, док Трампов тим у реакцији демократа види "гнусно насиље" против њиховог лидера.

Бивши амерички председник и, највероватније, републикански председнички кандидат Доналд Трамп суочио се са новим критикама и оптужен је за подстицање политичког насиља након што је објавио видео-снимак у којем се на задњем делу камионета види монтирана фотографија актуелног председника Џозефа Бајдена са везаним рукама и ногама.

Видео-снимак је направљен на Лонг Ајленду у четвртак, уочи бдења за њујоршког полицајца који је погинуо док је заустављао саобраћај, а којем је присуствовао и бивши председник САД. 

На камионетеу је био истакнут и натпис "Трамп 2024". 

Трамп је снимак објавио на својој друштвеној мрежи "Truth Social", а Бајденов штаб је осудио видео јер, како су навели, сугерише физичку повреду актуелног председника.

Представник Бајденове изборне кампање Мајкл Тајлер рекао је да Трамп редовно подстиче политичко насиље, подсећајући на напад Трампових присталица на Капитол 6. јануара 2021. године, након његовог пораза на председничким изборима.

Портпарол Трампове кампање Стивен Ченг узвратио је да демократе позивају на, како је навео, "гнусно насиље" против Трампа и његове породице, "наоружавајући правосудни систем против њега".

среда, 01. мај 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво