Читај ми!

Путин против ултра-националиста: Слоган "Русија за Русе" позив на узбуну

У Русији живи око 190 етничких група које представљају све верске деноминације и слоган "Русија за Русе" потпуно је неприхватљив, рекао је председник Русије Владимир Путин.

Националистичке идеје су забрињавајуће за мултикултуралну земљу попут Русије, рекао је председник Владимир Путин током посете Тверској области.

Путин је алудирао на слоган "Русија за Русе", који промовише идеју да етничка већина заслужује већа права од других.

"Русија је мултинационална и мултиконфесионална држава, а кршење права било ког грађанина само ће довести до колапса земље", упозорио је председник Русије и додао да се у земљи са поштовањем третирају све вере.

Путин је напоменуо да у Русији тренутно живи 190 етничких група, а неке националности броје милионе људи.

"Када слушам лажне-патриоте – а таквих има свуда, у сваком друштву, укључујући и оне који кажу да је Русија само за Русе – осећам се узнемирено", рекао је Путин.

Истакао је важност опстанка мултинационалне руске државе и упозорио да би "деструктивне мисли, да су сви 'други' странци", уништиле земљу.

Представници свих верских конфесија, сви народи Русије, "данас показују своју најбољу страну на бојном пољу", рекао је Путин.

"Они се односе и према својој малој отаџбини и према нашој заједничкој великој отаџбини на начин на који се, мислим, нико у другим деловима света не односи према домовини", закључио је руски председник.

недеља, 28. април 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво