Читај ми!

ИЗ ЧАСА У ЧАС

Формирана нова палестинска влада: Израелски грађани упозорени да не путују у четири муслиманске земље током Пасхе

Рат Израела и Хамаса – 174. дан. ИДФ су саопштиле да је током операција против Хамаса у болници Шифа ликвидирано више од 200 бораца ове групе. Министарство здравља у Гази је нагласило да је у последња 24 сата погинуло најмање 70 Палестинаца, док су УН истакле да је више од милион становника енклаве екстремно гладно. Портпарол Беле куће за националну безбедност Џон Кирби изјавио је да Сједињене Државе препознају потребу Израела да гони Хамас, али да не мисле да је добра идеја копнена офанзива у Рафи.

Формирана нова палестинска влада: Израелски грађани упозорени да не путују у четири муслиманске земље током Пасхе Формирана нова палестинска влада: Израелски грађани упозорени да не путују у четири муслиманске земље током Пасхе

Израелска војска делује са копна, мора и из ваздуха, широм Појаса Газе, а главне операције су сада на југу – у Кан Јунису и Рафи, где су, како кажу, главна седишта Хамаса. 

Палестински званичници, с друге стране, тврде да ИДФ широм палестинске енклаве гађа цивилне објекте, док палестински медији извештавају о десетинама мртвих и рањених у Рафи, граду на југу Газе, где се склонило скоро два милиона цивила.

Портпарол Беле куће за националну безбедност Џон Кирби изјавио је да Сједињене Америчке Државе препознају потребу Израела да гони Хамас, али да не мисле да је добра идеја копнена офанзива у Рафи, за коју, како је рекао, постоје друге опције. 

Израелски премијер Бенјамин Нетанјаху одговорио је да неће да подлегне растућем међународном притиску за окончање рата у Гази.

Реаговао је турски председник Реџеп Тајип Ердоган, који је поручио да треба појачати притисак на Израел да се придржава резолуције Савета безбедности УН којом се захтева хитан прекид ватре у Гази.

Израел је опозвао своје преговараче из Дохе након што су разговори о привременом примирју у Појасу Газе дошли у ћорсокак због, како кажу, захтева Хамаса.

Стејт департмент не мисли да су преговари о ослобађању талаца са Израелом и Хамасом завршени, рекао је портпарол Стејт департмента Метју Милер.

Милер је на брифингу за новинаре рекао да Вашингтон сматра да "постоји могућност да се преговори о таоцима наставе".

Хамас тражи прекид слања помоћи из ваздуха, јер је, како кажу, 18 Палестинаца погинуло покушавајући да прикупе хуманитарну помоћ бачену из авиона.

Наставља се размена ватре између израелске војске и Хезболаха.

субота, 27. април 2024.
19° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво