Читај ми!

ИЗ ЧАСА У ЧАС

Израелски тим напустио Доху, окривљује Хамас за неуспех преговора; потврђена смрт још једног таоца у Гази

Рат Израела и Хамаса – 172. дан. Израел је опозвао своје преговараче из Дохе након што су разговори о привременом примирју у Појасу Газе дошли "у ћорсокак" због захтева Хамаса, изјавио је неименовани високи израелски званичник близак шефу Мосада. Напади израелске авијације у Појасу Газе су интензивирани, а војска наставља са акцијама унутар болнице Шифа. Министарство здравља у Гази саопштило је да је од 7. октобра убијено најмање 32.414 Палестинаца.

Израелски тим напустио Доху, окривљује Хамас за неуспех преговора; потврђена смрт још једног таоца у Гази Израелски тим напустио Доху, окривљује Хамас за неуспех преговора; потврђена смрт још једног таоца у Гази

Израелски премијер Бенјамин Нетанјаху отказао је планирани пут високе делегације у Вашингтон, након што су се САД уздржале од стављања вета на резолуцију Савета безбедности УН коју је подржало 14 чланица, а која позива на хитан прекид ватре у Појасу Газе.

Резолуција СБ УН 2728 усвојена је после готово шест месеци борби у Појасу Газе између Израела и Хамаса.

Бела кућа изразила је разочарање што је Нетанјаху отказао планирану посету високе израелске делегације Вашингтону. 

Израелски министар одбране Јоав Галант поручио је да Израел не може да прекине рат против Хамаса све док та палестинска милитантна група држи израелске таоце. 

"Ми ћемо деловати против Хамаса свуда, укључујући и места у којима још нисмо били да бисмо завршили своју мисију. Немамо морално право да зауставимо рат све док Хамас држи израелске таоце у Гази", поручио је Галант.

Реаговао је генерални секретар Уједињених нација Антонио Гутерес и поручио да се резолуција о Гази мора применити, те да би неуспех био неопростив.

Број убијених Палестинаца у израелској офанзиви на Појас Газе од 7. октобра премашио је 32.000, саопштило је Министарство здравља те палестинске енклаве.

Како је прецизирано, убијена су најмање 32.333 Палестинца, а 74.694 особе су повређене у израелским нападима који трају 172 дана.

субота, 27. април 2024.
21° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво