Читај ми!

ИЗ ЧАСА У ЧАС

Израел: У Шифи убијено око 150 милитаната, ухапшено преко 500; Хамас: У болници нема бораца, ИДФ пуца на цивиле

Рат Израела и Хамаса – 168. дан. Током рације у болници Шифа ухапшено је више од 500 бораца Хамаса и Исламског џихада, међу њима и врховни команданти, саопштио је Израел. Хамас и медицинско особље, са друге стране, поричу да се болница користи у војне сврхе или као склониште бораца. Тврде да ИДФ пуца на цивиле у болници. Савет безбедности Уједињених нација (СБ УН) није усвојио амерички нацрт резолуције о прекиду ватре у Гази.

Израел: У Шифи убијено око 150 милитаната, ухапшено преко 500; Хамас: У болници нема бораца, ИДФ пуца на цивиле Израел: У Шифи убијено око 150 милитаната, ухапшено преко 500; Хамас: У болници нема бораца, ИДФ пуца на цивиле

Израелска војска саопштила је да су њене снаге елиминисале више од 50 палестинских наоружаних нападача током протеклог дана у борбама око болнице Шифа у Појасу Газе. Како се додаје, од почетка операција у кругу болнице убијено је преко 140 бораца Хамаса.

Палестинска агенција Вафа наводи да је после израелских удара на град Газу, Деир ел Балах и кампове Нусеират и Шати, остало на десетине мртвих и рањених. Од 7. октобра у тој енклави погинуло је, према подацима тамошњег Министарства здравља, 31.988 Палестинаца. 

Медији у Израелу наводе да је командант Палестинског исламског џихада Мухамед Хавашин подлегао повредама које је претрпео у ваздушном нападу у Западној обали.

Лидери Европске уније са самита у Бриселу позвали су на "тренутну" хуманитарну паузу у Гази која би довела до прекида ватре.

У светлу текућих преговора у Дохи, амерички државни секретар Eнтони Блинкен рекао је да предстоји "тежак посао" како би се постигао договор о ослобађању талаца и примирју у Гази, али да "и даље верује да је то могуће“.

понедељак, 20. мај 2024.
23° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара