Читај ми!

ИЗ ЧАСА У ЧАС

ИДФ бомбардовале Рафу и Џенин; Амерички сенатори од Нетанјахуа чули намеру о наставку рата у Гази

Рат Израела и Хамаса – 166. дан. Најмање 12 Палестинаца погинуло је у израелским нападима широм Газе, саопштило је Министарство здравља под управом Хамаса, док је бомбардован и Џенин на Западној обали. ИДФ тврде да су заплениле три милиона америчких долара пронађених у болници у којој су се, како кажу, крили борци Хамаса. Премијер Израела Бенјамин Нетанјаху поручио је америчким сенаторима да ће рат у Гази бити настављен. Са друге стране, Хамас тврди да је званични Тел Авив одбио њихов најновији предлог о примирју на преговорима у Дохи.

ИДФ бомбардовале Рафу и Џенин; Амерички сенатори од Нетанјахуа чули намеру о наставку рата у Гази ИДФ бомбардовале Рафу и Џенин; Амерички сенатори од Нетанјахуа чули намеру о наставку рата у Гази

Шеф Хамаса у Катару Исмаил Ханије оптужио је Израел да саботира преговоре о примирју након напада на највећу болницу у Гази.

ИДФ је саопштио да су десетине терориста убијене, а више стотина осумњичених за тероризам ухапшено током рације на болницу Шифу у Гази.

Кабинет израелског премијера саопштио је да ће Бенјамин Нетанјаху послати у Вашингтон двојицу својих најповерљивијих помоћника, министра за стратешка питања Рона Дермера и саветника за националну безбедност, да разговарају о наставку рата против Хамаса са Бајденовом администрацијом.

Израелске одбрамбене снаге саопштиле су да је око 300 осумњичених за тероризам приведено током операције која је у току у болници Шифа у граду Гази.

Према ИДФ-у, међу притвореницима су "десетине истакнутих терориста" из Хамаса и Исламског џихада.

Шеф Мосада Дејвид Барнеа информисао је израелску ратну владу о почетку преговора ради постизања споразума о примирју и таоцима са Хамасом, пренели су израелски медији.

Високи израелски званичник рекао је за Канал 12 да нису оптимисти да ће се постићи договор, рекавши да, иако би јаз у позицијама могао да се премости, није јасно да ли лидер Хамаса у Гази Јахја Симвар заиста жели договор или само жели да добије на времену.

Друга пошиљка помоћи требало би да крене морским коридором са Кипра за Газу у наредним данима, саопштиле су кипарске власти.

понедељак, 20. мај 2024.
25° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара