Читај ми!

Адвокати: Трамп не може да плати 464 милиона долара гаранције у случају грађанске преваре у Њујорку

Бивши председник САД Доналд Трамп не може да пронађе осигуравајућу компанију која би гарантовала 464 милиона долара које му је суд наложио да плати у случају грађанске преваре у Њујорку, саопштили су његови адвокати.

Адвокати Доналда Трампа рекли су да је обезбеђивање кауције те величине "практично немогуће".  

Трамп је проглашен одговорним да је лажно представио нето износ новца који поседује, у случају финансијске преваре који је покренула државна тужитељка Њујорка Летиша Џејмс.

Тужитељка Џејмс је саопштила да је спремна да покрене процес заплене имовине Доналда Трампа ако он не буде у могућности да исплати износ који је одређен пресудом.

“Ако нема средстава да плати, тражићемо механизме за извршење пресуде на суду и захтеваћемо од судије да заплени његову имовину", рекла је Џејмс у интервјуу за Еј-Би-Си њуз.

Трамп, републикански кандидат на новембарским председничким изборима у САД, намерава да се жали на пресуду грађанског суда у Њујорку донету у фебруару, што би аутоматски зауставило спровођење судске одлуке.

Да би поднео жалбу он прво мора да положи новац на рачун апелационог суда или гаранцију на пуни износ, али је, према речима адвоката, 30 осигуравајућих компанија одбило његове захтеве да му помогну.

Трампови адвокати затражили су од жалбеног суда да одложи издавање гаранције док се његова жалба на случај не заврши, тврдећи да вредност Трампове имовине далеко премашује пресуду.

Судија Артур Енгорон прошлог месеца је пресудио да су Трамп и његова компанија незаконито преувеличавали вредност свог богатства и манипулисали вредношћу имовине како би добили повољне кредите од банака и повољне услове од осигуравајућих компанија. Наложио је Трампу да држави Њујорк плати 355 милиона долара, уз камате, 464 милиона долара.

Енгорон је такође одредио Трамповим синовима, Доналду Трампу млађем и Ерику, да сваки од њих плати скоро 4,7 милиона долара.

Бившем финансијском директору Организације Трамп Алену Вајселбергу наређено је да плати 1,1 милион долара.

Енгорон је такође издао Трампу забрану на три године да води било коју њујоршку компанију или тражи кредит од банака регистрованих у држави Њујорк, док је његовој двојици синова на две године забрањено да преузму лидерске позиције у фирмама.

Судија је рекао да се "потпуни недостатак кајања оптужених граничи са патолошким".

Трамп је прошлог месеца положио кауцију од скоро 92 милиона долара у случају тужбе за клевету, док се жали на пресуду по тужби њујоршке списатељице Е. Џин Керол, која га је тужила за сексуални напад и повреде угледа и части.

субота, 27. април 2024.
20° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво