Читај ми!

ИЗ ЧАСА У ЧАС

Шеф Мосада песимиста по питању преговора у Катару; Јужна Африка оптужује Израел да подрива Међународни суд правде

Рат Израела и Хамаса – 165. дан. Амерички државни секретар Eнтони Блинкен каже да је хуманитарна помоћ потребна за 100 одсто становништва Газе. Министарство спољних послова Палестине тврди да је Израел покренуо "тиху" инвазију на Рафу како би избегао међународне реакције. Други брод са хуманоитарном помоћо спреман да исплови са Кипра ка Гази.

Шеф Мосада песимиста по питању преговора у Катару; Јужна Африка оптужује Израел да подрива Међународни суд правде Шеф Мосада песимиста по питању преговора у Катару; Јужна Африка оптужује Израел да подрива Међународни суд правде

Израелска војска саопштила је да су њене трупе извеле "прецизну операцију" у комплексу болнице Шифа у Гази током које је дошло до размене ватре са палестинским борцима. Тврди да је елиминисала високог члана Хамаса.

Палестински званичници, са друге стране, тврде да je ИДФ у комплексу болнице пуцао на цивиле. Тврде да има више мртвих и рањених. Мета ИДФ-а био је и избеглички камп Нусеират, у нападу је погинуло најмање деветоро цивила.

Реаговао је директор Светске здравство организације Тедрос Аданом Гебрејесус и поручио да болнице никад не смеју да буду бојишта.

УН саопштиле да се више од 1,1 милион Палестинаца суочава са катастрофалном глађу, док високи званичник ЕУ Жозеп Борељ каже да Израел користи глад у Гази као ратно оружје.

Амерички председник Џозеф Бајден разговарао је телефоном са израелским премијером Бенјамином Нетанјахуом о развоју ситуације у Појасу Газе, први пут од 15. фебруара, док је Египат затражио да САД објасне Израелу последице копнене офанзиве на Рафу,  будући да су САД саопштиле да се противе тој планираној операцији.

Дошло је и до нове размене ватре Израела и Хезболаха. Израелске одбрамбене снаге саопштиле су да су борбени авиони извели ваздушне нападе на низ локација Хезболаха у Либану као одговор на ракетну ватру на северни део Израела.

Породице Израелаца које су отели припадници Хамаса и као таоце их држе у Појасу Газе протестовали су испред кабинета премијера Бенјамина Нетанјахуа у Јерусалиму позивајући на њихово ослобађање.

субота, 27. април 2024.
19° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво