Читај ми!

Ким Џонг Ун се први пут возио лимузином коју му је поклонио Путин

Лидер Северне Кореје Ким Џонг Ун први пут је сео у аутомобил који је недавно добио од руског председника Владимира Путина. Кимова сестра Ким Јо Џонг истиче да возило има "специјалне функције".

Севернокорејски лидер Ким Џонг Ун први пут је сео у аутомобил који му је у фебруару поклонио руски председник Владимир Путин, открила је Кимова сестра, рекавши да аутомбил има "специјалне функције".

Путин је Киму послао руску лимузину "aурус сенат", коју му је показао када је севернокорејски лидер био на самиту у Русији у септембру прошле године.

"Специјална функција овог аутомобила је савршена и може потпуно да јој се верује", рекла је Ким Јо Џонг, не износећи више детаља о чему се ради.

Истакла је да је поклон руског председника јасан доказ пријатељства две земље, који се, како је оценила, "развија на свеобухватан начин, на високом нивоу".

Иако је првобитно замишљен као возила за државне званичнике, "аурус" је у мају 2021. лансирао свој први цивилни модел, "сенат". Прошле године је покренута производња у Уједињеним Арапским Емиратима.

Амерички обавештајни званичници су све забринутији око дугорочних импликација због онога што се чини да је нови ниво стратешког партнерства између Северне Кореје и Русије.

петак, 03. мај 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво