Читај ми!

ИЗ ЧАСА У ЧАС

Сенатор САД позвао на нове изборе у Израелу; Нетанјахуова странка одговара: Нисмо банана држава

Рат Израела и Хамаса – 160. дан. Најмање шесторо Палестинаца је страдало у израелском нападу док су чекали у реду за хуманитaрну помоћ, саопштава Министарство здравља у Гази, које је под контролом Хамаса. Амерички сенатор Чак Шумер позвао је на расписивање нових избора у Израелу, критикујући истовремено премијера Бенјамина Нетанјахуа. Са друге стране, странка израелског премијера одговорила је да је Израел поносна демократија, а не "банана држава".

Сенатор САД позвао на нове изборе у Израелу; Нетанјахуова странка одговара: Нисмо банана држава Сенатор САД позвао на нове изборе у Израелу; Нетанјахуова странка одговара: Нисмо банана држава

Пет особа je убијено а 22 су повређене у ваздушном нападу на центар за дистрибуцију хране Агенције УН за палестинске избеглице (УНРВА) у Рафи на југу Газе, саопштиле су тамошње власти.

Израелске одбрамбене снаге одговарају да је у удару убијен командант Хамаса, за кога тврде да је и био мета.

Име Мухамед Абдел-Халим Абу Хасна налази се на листи пет смртних случајева у нападу, коју су дали здравствени званичници Газе.

Брод организације "Опен армс" под шпанском заставом, који у уторак испловио са Кипра, требало би у четвртак ујутру да стигне у Газу. Брод вуче баржу са до 200 тона воде, хране и лекова.

Са друге стране, Хамас оцењује ту помоћ "преспором и неадекватном" истичући да товар брода не надмашује количну коју може да понесе један или два камиона.

Грчки војни брод оборио је два дрона изнад Црвеног мора у мисији Европске уније "Аспидес", која пружа заштиту трговачким бродовима од напада јеменских Хута.

Војска САД саопштила је да је оборила ракету испаљену на амерички разарач у Црвеном мору из зоне под контролом Хута.

субота, 01. јун 2024.
26° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије