Читај ми!

Због скандала премијер Перуа поднео оставку

Перуански премијер Алберто Отарола поднео је оставку због оптужби да је покушао да искористи свој положај како би помогао једној жени да добије уносан државни уговор. Скандал је ескалирао прошле недеље, када је перуанска телевизија емитовала снимке њиховог разговора. Отарола је негирао оптужбе, пише Би-Б-Си.

Како је наведено, жена са којом је Отарола (57) разговарао је Јазире Пинедо (25), која је, како преноси Би-Би-Си, наводно добила два уговора за рад у Министарству одбране 2023. године, од којих је зарадила 14.000 долара.

Претходне недеље, једна перуанска телевизија емитовала је аудио снимке разговора између Отароле и Пинедове, у којима јој председник изјављује љубав и тражи од ње да му пошаље своју радну биографију, преноси Би-Би-Си.

Отарола је саопштио да је упознао Јазире Пинедо само једном приликом, али је она у уторак изјавила за перуански Канал Н да је била у краткој вези с њим.

Обоје тврде да су аудио снимци разговора, обављеног 2021, пре него што је Отарола постао министар у кабинету, али је председница Дина Болуарте захтевала његов повратак из Канаде, након чега је поднео оставку.

"Они који су одувек желели да изађем из владе нису чак ни оклевали да монтирају аудио запис са прикривеном сврхом да окаљају мој углед“, рекао је Отарола у свом говору о оставци.

Према перуанском закону, свих 18 чланова перуанског кабинета мора да следи Отаролу и да поднесе оставке, али их председница може поново изабрати.

понедељак, 29. април 2024.
° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво