Читај ми!

Нови гаф Бајдена – помешао Газу са Украјином и то два пута

Председник САД Џозеф Бајден два пута је помешао Газу са Украјином, док је најављивао да ће САД из ваздуха доставити прекопотребну хуманитарну помоћ Палестинцима.

Амерички председник потврдио је да ће хуманитарна помоћ бити бачена из авиона у Газу и рекао да Вашингтон инсистира да Израел уради више да се омогући помоћ гладнима, погођеним ратом, рекавши да су животи деце озбиљно угрожени.

Међутим, Бајден је два пута у забуни рекао да ће помоћ Украјини бити упућена избацивањем из авиона, због чега су званичници Беле куће морали да објашњавају да је мислио на Газу.

Бајден је ово изјавио током посете италијанске премијерке Ђорђе Мелони Вашингтону.

"Помоћ која стиже Гази није довољна, ни близу. Животи невиних су озбиљно угрожени, као и дечји животи. Нећемо стајати са стране и гледати, док не доставимо још помоћи тамо. Треба да довеземо стотине камиона у Газу, не само неколико", рекао је Бајден.

Претходног месеца, током кратког обраћања нацији, Бајден  је начинио лапсус говорећи о рату Израела и Хамаса, помешавши председнике Мексика и Египта.

У фебруару је имао још два гафа, рекавши да је о побуни на Каптолу од 6. јануара 2021. разговарао са некадашњим немачким канцеларом Хелмутом Колом,  четири године након смрти европског политичара.

Бајден је побркао и актуелног француског председника Емануела Макрона са бившим лидером Франсоа Митераном, који је умро пре скоро 30 година.

четвртак, 18. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво